Titanku “ankorohet” në Belfast
Engjujt Shqiptare Forum :: .·**·.¸(¯`·.¸ ¸*-Tema në Lidhje me Jetën në Përgjithësi-* ¸ ¸.·´¯)¸.·**·. :: Stil Jete
Faqja 1 e 1 • Share •
Titanku “ankorohet” në Belfast
Kantieri detar në të cilin u ndërtua Titaniku në Irlandën e Veriut është shndërruar në një muze të veçantë, që risjell në mendjen anijen më të famshme të historisë, në 100-vjetorin e mbytjes së saj tragjike në ujrat e Oqeanit Atlanik. Për të përuruar muzeun, i cili u konsiderua nga kryebashkiaku si një krenari për qytetin e Belfastit, u organizua një mbrëmje mondane, në të cilën personazhet e pranishëm ishin të veshur me stilin e fillimshekullit të kaluar, si klasa e lartë e shoqërisë së pranishme në atë udhëtim famëkeq.Midis tërheqjeve kryesore që do të ofrojë muzeu, i cili pritet të tërheqë me dhjetëra mijëra vizitorë çdo vit, janë shkallët e famshme luksoze të përjetësuara edhe nga filmi i Leonardo di Caprio dhe Kate Ëinslet.Të rindërtuara në mënyrë identike, ato janë vendosur në pjesën kryesore të muzeut dhe kushdo do të ketë mundësinë të zbresë dhe të ngjisë nëpër katet e “Titanikut”.
Salla e ngrënies, me pjatat prej porcelani me simbolin e anijes apo lugët e florinjta do të jetë një tjetër tërheqje që do t’u ofrohet turistëve.
Gjithashtu, anija është e pajisur me pjesë të tjera të famshme të Titanikut të ndërtuar në mënyrë identike, modele dhe skica të ndërtimit të saj në minituarë si dhe shpjegime të detajuara historike, së bashku me fotografi, nga anija e dikurshme dhe ngarja tragjike e 15 prillit 1912.

Shume e dine Kush jam... Pak e dine Si jam.
anarkia morale: këtu qeni s'njeh të zotin; këtu karakteret lopësohen, qullosen dhe ndërrojnë forma dita ditën si në kaleidoskop. Këtu ambiciet janë pa fre e pa kufi. Këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha. - Fan Noli

anarkia morale: këtu qeni s'njeh të zotin; këtu karakteret lopësohen, qullosen dhe ndërrojnë forma dita ditën si në kaleidoskop. Këtu ambiciet janë pa fre e pa kufi. Këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha. - Fan Noli

Engjujt Shqiptare Forum :: .·**·.¸(¯`·.¸ ¸*-Tema në Lidhje me Jetën në Përgjithësi-* ¸ ¸.·´¯)¸.·**·. :: Stil Jete
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi

nga 
Gjinia

Ai është presidenti më i varfër në botë dhe në fakt e respekton këtë gjë duke jetuar një jetë sa më të thjeshtë.Jose Pepe Mujica është Presidenti i Uruguajit, vend ky i njohur si shteti më i varfër në botë.78-vjeçari është bërë i njohur për shkak të masave drastike që ka marrë për shpenzimet e …
Shërbimi shëndetësor britanik Benenden, publikoi sot rezultatet e hulumtimit për arsyetimet më të këqija që punëtorët ua kanë dhënë eprorëve për mungesë në punë.Në krye të listës së justifikimeve të këqija janë: "Më janë shqyer pantallonat” dhe “më ka dhimbur gishti”.Punëtorët shefave u kanë …
Dy vajza me foto provokuese në profilet e tyre në Facebook kërkonin të lidhnin miqësi me djem të rinj, kryesisht në gjendje të mirë ekonomike. Bukuroshet italiane, pasi “i peshkonin” viktimat” dhe njiheshin më mirë nëpërmjet internetit, kalonin në fazën e dytë, atë të vjedhjes së shtëpive të tyre.Ato …
Nuk do të ketë më veshje të lirë të bikinive në plazhet e Dubait dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.Në këto plazhe publike tashmë janë vendosur tabela në të cilat paralajmërohet se nëse gratë veshin bikini ndërsa meshkujt të brendshme të shkurtra do të duhet të paguajnë gjobë.Edhe pse turistët …
Amerikani Richard Swanson pasi kishte humbur punën, kishte kërkuar një aventurë të veçantë… të shkonte në botërorin e futbollit, Brazili 2014 në këmbë. Për këtë qëllim, 42-vjeçari që punonte si dizenjator grafik, shiti shtëpinë që kishte në Seattle dhe nisi rrugëtimin në këmbë për në Sao Paulo, …
Tema Shoqerore
Big Brother Albania
Letersia Shqiptare
» Mirëmengjesi /Mirëdita /Mirmbrema/Ditën e mirë/ Natën e mirë!
» Nje Perqafim ... !!!
» Si ndjeheni ne keto momente??
» Mendim Momenti...!
» Ajo qe me pelqen tek ti....
» A ka logjike ne Fe ?
» Një kafe për ...
» Cfare ju ka bere me shume pershtypje sot..?
» Nje fjale,koment,thenie ne gjuhe te huaj....
» What's on your mind
» Urrej...
» Nje Foto Nje Koment
» Nje makine me Hertz
» Nëse....
» Doja te thoja....
» Thoni dicka
» Shprehni ndjenjat e momentit me ikona...
» Përshëndetje kur hyni dhe dilni nga forumi.
» Coca-Cola diskriminon shqiptarët
» Nese lexoni "padashje" nje inbox te partnerit tuaj me nje te panjohur cili do ishte reagimi juaj?
» Kam vene re......
» Ti!
» Kenga qe ju kujton dike...nje moment...?
» Ohri, qyteti i dritës
» Poezi për dëshmorët e kombit
» Nje person ne nje lidhje te gjate ju shpreh qe ka rene ne dashuri me ju...
» Si do ta zgjonit te dashuren/in nga gjumi?
» Videoja që po çudit botën: Qëllohet me plumb në ballë dhe nuk vdes
» Gazetarët kosovarë i bëjnë “zbor” Arian Çanit, “çmendet” nga inati dhe befasia!